Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

En bild

Full fart på SUL för födda 2007

Detta var första omgången med distriktstränarna, tryck vidare för att läsa mer kring vilka det är som ska leda distriktslagen för 07 kullen.

I helgen genomfördes spelarutbildning för alla spelare födda 2007.

Runt 100 spelare per dag, fördelat på två hallar och tre dagar, tog sig till Farsta för att utbildning inom handboll.
Dagarna var fullspeckade med två handbollsträningspass där indivudell anfall och försvarsteknik var i fokus tillsammans med samarbeten två och två.
Under dagen hade spelarna även ett pass med idrottsfysiologi där smidighet och MAQ teknik var på schemat och ett pass med idrottspsykologi där det diskuterades kring eget ansvar och vad som händer när man tränar styrka.

På plats var även en del tränare för årgången som fick se hur man kan applicera spelarutbildningsmaterialet i praktiken och ta med sig lite tips och trix hem!

Detta var omgång 3 av 4 för spelarutbildningen. Huvudansvaret för det tidigare omgångarna har varit välutbildade instruktörer från distriktet men denna omgång hade distriktslags instruktörerna för årskullen huvudansvaret.

Vilka är det då som är distriktsinstruktörer?

Flickornas instruktörer är följande personer:

  • Fanny Eriksson - Med ett förflutet som spelare på bland den högsta nivån i Sverige och en fin tränarkarriär som assisterande i både Skövde HF och Tyresö samt instruktör på riks med en förkärlek för videoanalys.
  • Joacim Berntsson - Varit tränare inom stockholms handbollen i flera svängar med ett öga för detaljer och direktfeedback. Nu verksam i Årsta.
  • Lovisa Lindblad - En annan som också varit spelare på hög nivå inom handbollen i Sverige och Stockholm och som nu är verksam som tränare i Sannadal.
  • Patrik Hermansson - Målvaktsguru från Gustavsberg som varit med i stockholmshandbollen länge och även tidigare i distriktslag.

Pojkarnas instruktörer är följande:

  • John Lindvall - Till vardags huvudtränare för Hammarbys damlag med ett förflutet som spelare och stort öga för detaljer.
  • Niclas Brunlöf - Har varit inom handbollen länge och även haft distriktslag tidigare. Startat upp Stockholms första beachhandbollsklub.
  • Sara Hornö - Till vardags tränare för Kungsängens damer där hon tar ett stort ansvar inte bara för planering och utförande av handbollsträningar utan även fysträningarna.

Vill ni veta mer om instruktörerna? Ställ en fråga i kommentarerna så återkommer vi!

Ps. Anmälan för omgång 4 för SUL 07 kommer ut till ansvarig tränare i juni samt som nyhet på hemsidan. Håll även koll på information kring SUL08 som kommer senare i Juni.

Publicerad: 2022-06-01

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!