Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Utmärkelser 2023-2024: Årets domarpar - Rasmus Källerfelt & Eldin Bitic

Handbollförbundet Väst delar årligen ut utmärkelser för att hedra framstående insatser inom handbollen. En av utmärkelserna är årets domarpar. Priset har till ändamål att belöna domarpar, i eller från Handbollförbundet Väst, som under året eller under ett antal år fört handbollen framåt genom ett hedersamt agerande.

Bilden: Rasmus och Eldin var ett av domarparen som var nominerade till USM finalspelet i Uppsala i april 2024, där de bl a blev nominerade att döma finalen i F16-klassen.

"Årets domarpar" utses av domar- och funktionärskommittén i Handbollförbundet Väst. Utmärkelsen säsongen 2023-2024 går till domarparet Rasmus Källerfelt och Eldin Bitic.

Grattis Rasmus och Eldin till utmärkelsen som Årets domarpar!

Vad betyder den här utmärkelsen för er?

Det betyder väldigt mycket för oss. Vi själva har varit nöjda med säsongen, utmaningarna i matcherna vi fått men även vår utveckling under säsongen. Att få avsluta säsongen med utmärkelsen från HF Väst känns ärofyllt och vi är stolta att få ta emot den.

Vad har ni för handbollsbakgrund?

Eldin har Alingsås HK som moderklubb och har spelat handboll i klubben sedan 8 års ålder och även den klubben han började döma föreningshandboll för.

Rasmus handbollsbakgrund är lite mer komplex då han representerat 3 klubbar genom sin tid som spelare. Efter några säsonger bytte han över till Kungälv där han utbildat sig som ledare med. Det var dock i Stenungsund han började döma föreningshandboll.

Hur kom det sig att ni valde att bli domare?

Eldin: Började nog med att alla behövde döma föreningshandboll och jag tyckte det var rätt roligt att få se ett helt annat perspektiv på handboll.

Rasmus: Det började någonstans med att jag gick en snabb utbildning som föreningsdomare och testade på en match. Där och då trodde jag aldrig att jag skulle fortsätta döma men jag fortsatte säsongen ut och sen rullade det på. Det verkliga valet att bli domare och ta de seriöst kom för 2 år sedan med hjälp av HF Väst.

Vad har ni för domaruppdrag idag?

Både inom HF Väst och SHF.

Är ni med i SHF:s utvecklingsgrupp?

Vårat uppdrag denna säsong har främst varit att döma handboll på regionnivå i väst, dvs Herr 2 och Dam 1 södra. Utöver våra uppdrag i väst är vi med i Nationella utvecklingsgruppen som SHF ansvarar över där vi fått chansen att döma i damallsvenskan.

Eldin är även med och hjälper handbollsförbundet Väst med satsningen på domarutveckling.

Hur tänker ni ert uppdrag framåt?

Just nu har vi båda avslutat årets säsong och ska ta några veckor ledigt innan försäsongen börjar för oss med mycket löpning och regelövningar. Vi räknar med att vara kvar som DU6 även nästa säsong men också vara redo för nästa säsongs utmaningar och förhoppningsvis utvecklas ännu mer.

Varför tycker ni att man ska bli domare?

Vi tycker att man ska bli domare för resan man gör tillsammans med sin kollega och alla vänner man skaffat efter cuper man dömt. Det är en otrolig gemenskap man får och ett nytt sätt att se på handbollen vilket har varit otroligt roligt och lärorikt för oss.

Förutom äran får Rasmus och Eldin 2500 kr per person i form av utbetalning som arvode.

Motivering till utmärkelsen

Rasmus och Eldin har under många år dömt handboll på barn och ungdomsnivå. De senaste åren, som domarpar och individer, har de tagit enorma steg i sin utveckling i de högre serierna. De visar på engagemang, vilja till utveckling och satsar på sitt domarskap. De är idag ett av Handbollförbundet Västs mest lovande domarpar.

Eldin har också varit med och startat upp Handbollförbundet Västs 5-års plan för Mentorskap i förening och SDF där engagemanget, viljan och tron på alla domare är stort!

Relaterad information
Läs mer om utmärkelser inom Handbollförbundet Väst >>

Årets handbollare - Pelle Höij >>
Årets ledare - Emma Öberg >>
Årets förening - HK Country >>

Publicerad: 2024-05-27

Senast uppdaterad: 2024-06-03

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!