Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

I helgen arrangeras SM i beachhandboll i Trollhättan

KFUM Trollhättan förbereder sig in i det sista för att få allt klart och ser fram emot att välkomna deltagande lag, publik, domare och funktionärer till Arena Älvhögsborg och helgens SM i beachhandboll.

Svenska Handbollförbundet bjuder in till SM i beachhandboll 2024 kommer att spelas 15-16 juni i Trollhättan på Arena Älvhögsborg där två beachplaner anläggs.

Tony Carlsson är ansvarig för beachhandbollen på Svenska Handbollförbundet. Han ser fram emot en helg fylld av intensiva och spännande matcher när SM i beachhandboll 2024 arrangeras på Trollhättans nybyggda arena.

- Med de bästa lagen från hela Sverige på plats förväntar vi oss en turnering av mycket hög klass. SM i beachhandboll är en av årets absoluta höjdpunkter, och det är alltid intressant att följa de nya lagen som deltar för första gången. Förutom den sportsliga tävlingen är beachhandboll mycket mer än bara en sport. Det är en gemenskap som förenar människor från olika bakgrunder och åldrar. Vi hoppas att alla som deltar, vare sig de är spelare, tränare eller supportrar, ska känna en stark känsla av samhörighet och glädje under helgen. Beachhandboll handlar om mer än bara att vinna; det handlar om att dela upplevelser, bygga vänskapsband och skapa minnen.

KFUM Trollhättan förbereder sig in i det sista för att allt skall bli klart. Planerna är klara och på plats, dock återstår lite arbete med läktare och övrig inramning vid Arenan. Beachplanerna har en fin placering vid utebadet vid Arena Älvhögsborg i Trollhättan med närhet till älven som rinner genom staden.

Emil Grönquist jobbar som kanslist i KFUM Trollhättan och berättar att föreningen har 50 volontärer som hjälper till vid arrangemanget och att de är väldigt glada över alla som vi hjälpa till.

- Med SM i Trollhättan hoppas vi att få ännu mera skjuts i vår beachsatsning i KFUM Trollhättan. Under våren har vi haft träningar med våra ungdomslag, vilket varit väldigt lyckat och det känns väldigt kul att vi nu även kan bjuda våra ungdomar på SM. Både KFUM Trollhättans dam och herrlag kommer delta under SM. Det känns kul att båda våra seniorlag representerar oss under helgen.

Första matchen startar kl. 11.00, men själva invigningen av SM i beachhandboll är på lördag eftermiddag kl. 13.30, där bl a KFUM Trolhättans ungdomslag kommer spela minibeachmatch.

- Vi välkomnar alla deltagande lagen till Trollhättan och Arena Älvhögsborg. Men vi hoppas även föreningar i vårt närområde tar möjligheten och kommer förbi för se lagen göra upp om SM-titeln, avslutar Emil.

Texten är hämtad från Svenska Handbollförbundet

ANMÄLDA LAG

 

Damer

Herrar

Göteborg Beach Handball Club

Göteborg Beach Handball Club

Lunds Beachhandball Club

Lunds Beachhandball Club

KFUM Trollhättan Handboll

Beach Handball Club Stockholm

Alfta GIF HF

HK Drott Halmstad

Hammarby IF HF

KFUM Trollhättan

Lugi HF

HK Aranäs


Lugi HF


IFK Kristianstad


Kävlinge HK


Relaterad information
Läs mer om SM i beachhandboll
Spelprogram Länk till annan webbplats.
Sändningar på Handboll Play Länk till annan webbplats.
Ladda ner appen Profixio för matcher, resultat och tabeller Länk till annan webbplats.

När: Lördag 15 juni till söndag 16 juni

Plats: Arena Älvhögsborg, Storgatan 1, 461 31 Trollhättan

Klasser: Damsenior och Herrsenior

Publicerad: 2024-06-14

Senast uppdaterad: 2024-06-17

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!