Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Anmälan öppen till höstens domarutbildningar

Är du domare och vill ta nästa nivå eller behålla din behörighet? Nu är anmälan öppen för domarutbildningar nivå 3-5.

Bilden: Eldin Bitic och Rasmus Källerfelt blev nominerade att döma F16-finalen i USM finalspelet i maj 2024. Foto: Johan Kaving


Domarutbildning 3

Domarutbildning 3 ger behörighet till att döma minihandboll – U19. I Handbollförbundet Väst dömer man till största del U14-U16. Utbildningen sker i Handbollförbundet Västs regi med instruktör från förbundet.

Kostnad för domarutbildning 3 är 300 kr för enskild domare.

För att fortsätta döma minihandboll – U19 ska utbildning genomföras varje år för enskild domare.

Domarutbildning 4

Domarutbildning 4 ger behörighet till att döma minihandboll – Senior (upp till dam div 2, herr div 3). Utbildningen sker i Handbollförbundet Västs regi med instruktör från förbundet.

Kostnad för domarutbildning 4 är 850 kr för enskild domare.

För att fortsätta döma minihandboll – Senior (Dam div 2, herr div3) ska utbildning genomföras varje år för enskild domare.

Domarutbildning 5

Domarutbildning 5 är för dig som är utbildad DU4-domare och som dömt ett tag och skaffat dig rutin och erfarenhet och ger behörighet till att döma minihandboll – Senior (upp till dam div 2, herr div 3). Utbildningen sker i Handbollförbundet Västs regi med instruktör från förbundet.

Kostnad för domarutbildning 4 är 850 kr för enskild domare.

För att fortsätta döma minihandboll – Senior (Dam div 2, herr div3) ska utbildning genomföras varje år för enskild domare.

Domarutbildning 1 och 2

Domarutbildning 1 och 2 sker företrädesvis i föreningens regi med hjälp av egen instruktör i samarbete med Handbollförbundet Väst och SISU Idrottsutbildarna. För de föreningar som inte har en föreningsinstruktör kan Handbollförbundet Väst hjälpa till att hålla i utbildningen.

Läs mer om hur din förening anmäler intresse för domarutbildning 1 och 2 med förbundsinstruktör >>

Läs mer om föreningsinstruktör för domarutbildning 1 och 2 >>

Publicerad: 2024-06-19

Senast uppdaterad: 2024-06-24

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!