Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Landslagen i beachhandboll testade på Goalball

Spelade uppvisningsmatch under SM i Goalball i Kviberg i helgen.

Foto: Bildbyrån

Under helgen spelades SM i Goalball i Pjäshallen, Kviberg, ett handbollskast från den beachanläggning där svenska beachhandbollslandslaget genom åren arrangerat otaliga landslagsläger.

Även om omgivningarna var bekanta var det under söndagen dags för delar av herr- och damlandslaget i beachhandboll att ge sig in på obeprövade idrottsliga territorium. Under några timmar drillades vi av duktiga instruktörer och funktionärer i grunderna till Goalball för att sedan visa upp våra nyvunna färdigheter i en uppvisningsmatch inför en entusiastisk publik.

Spelet frambringade både imponerande applåder från publiken men även en hel del skratt till följd av, i brist på bättre ordval, ”tveksamma” aktioner. Inte helt olikt beachhandboll bjöd matchen på högt tempo, flertalet spektakulära mål och häftiga räddningar. När domaren och vår utmärkte instruktör Arvid slutligen blåste av matchen visade resultattavlan 12-10 i herrarnas favör. Målbäst blev Hampus Dahlqvist med 6 poäng.

Landslagen i beachhandboll vill rikta ett stort tack till arrangören för att vi fick möjlighet att testa på er fantastiskt roliga sport!

Publicerad: 2023-11-21

Senast uppdaterad: 2023-11-21

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!