Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Ska matchen flyttas vid dåligt väder?

ett montage. blå bakgrind med en varningsskylt i mitten och frusen is framför.

När snöfall eller annat dåligt väder förväntas och meddelas via nyhetskanaler uppstår oftast funderingar och frågor från föreningar/lag som har inplanerade bortamatcher under den period som vädret ska vara dåligt. HF Väst är ett stort distrikt med ibland stora avstånd mellan de lag som ska spela. Vi spelar handboll under vinterhalvåret och kan inte ha som utgångspunkt att matcher ska ställas in eller skjutas upp vid snöfall eller dåligt väder. Uppskjutna matcher medför andra problem som t.ex. problem att hitta nya halltider som passar båda lagens reseavstånd och övrig planering.

HF Västs inställning är alltid att matcherna i möjligaste mån ska genomföras som planerat.

Detta innebär att det inte är acceptabelt att skjuta upp matcher flera dagar i förväg utifrån en prognos om dåligt väder. Istället bör man bevaka vädret och avvakta så länge som det är praktiskt möjligt innan man tar ett beslut om att inte åka till match på grund av vädret.

Ansvarig ledare och föreningen äger beslutet av bedömningen om det går att ta sig till matchen på ett säkert sätt. Det lokala vädret kan variera i ett så stort distrikt som HF Väst. Om beslut tas att inte åka till en match på grund av dåligt väder så ska det vara förankrat i föreningen.

Rekommendation

- Ingen vädervarning utfärdad men vädret är ”dåligt”
Planera resan från hemorten så att ni har gott om tid att ta er fram till matchen. Är i sig ej godkänt som skäl för att flytta/skjuta upp match. Ansvarig ledare, tillsammans med föreningen gör bedömning om det går att på ett säkert sätt ta sig till matchen.

- Gul varning för dåligt väder
Planera resan från hemorten så att ni har gott om tid att ta er fram till matchen. Är i sig ej godkänt som skäl för att flytta/skjuta upp match. Ansvarig ledare, tillsammans med föreningen gör bedömning om det går att på ett säkert sätt ta sig till matchen.

- Orange/Röd varning för dåligt väder
Matcher bör ej genomföras och vid orange/röd vädervarning är det godkänt skäl för att inte spela match.

I ALLA lagen gäller att om man behöver flytta/skjuta upp match pga. väder:

• Kontakt skall tas med ansvarig i motståndarlaget/lagen och man ska vara överens om att inte spela matchen.
• Meddela domare och i de fall det är tillsatt även funktionärer om att match är uppskjuten pga. vädret. Kom överens om vem av er som meddelar domare/funktionärer.
Där HFV tillsätter så hittar ni kontaktuppgifter via vår hemsida. Till kontaktuppgifter >> Länk till annan webbplats.

• Meddela HFV via mejl:
- Seniormatcher & Svenska cupen jenny.granstrom@handbollvast.se
- Ungdomsmatcher towa.almqvist@handbollvast.se
• Ni ska snarast komma överens om en ny dag. När det är klart skapar de lag som sköt upp matchen en matchändring i Profixio.


Publicerad: 2024-01-17

Senast uppdaterad: 2024-01-17

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!